Vier nieuwe restaurants in Sevilla

Vier nieuwe restaurants in Sevilla

Barra Triana Pura

Waar voorheen een hip Mexicaans tacorestaurant zat is onlangs Barra Triana Pura gekomen. Deze nieuwe tapasbar komt op dit leuke pleintje in de oude zigeneurbuurt veel beter tot z´n recht. Barra Triana Pura is een stijlvol ingerichte en op het oog moderne tapasbar met een kaart zonder poespas. Met andere woorden, de kaart is traditioneel Sevillaans en de prijs-kwaliteit verhouding is meer dan uitstekend. De tapasbar zit in het uiterste noorden van Triana. Maak na je etentje een romantische wandeling via de Calle Castilla na de Puente de Triana en geniet van het mooiste zicht op Sevilla.

Barra Triana Pura – Plaza de Chapina 22, open dagelijks van 12.00-0.00.

Río Grande Sevilla

Río Grande ligt op een A-locatie. Buiten op het terras zit je regelrecht aan de Guadalquivir en je hebt schitterend zicht op de Gouden Toren en de Giralda. Bij Rio Grande is het stijlvol dineren, in tegenstelling tot veel traditionele tapasbarretjes produceren de Sevillanen hier een stuk minder decibellen. De bediening is top, de wijnkaart zo dik als het Oude Testament – waardoor vooral de liefhebber van Spaanse wijnen uitstekend aan zijn trekken komt – en alles wat van de houtskool grill komt is om je vingers bij af te likken. Houd er wel rekening mee dat de prijzen in een Nederlands restaurant niet zouden misstaan.

Río Grande Sevilla – Calle Betis 69, open dagelijks van 13.00-1.00 (keuken 13.00-16.30 & 20.00-00.30)

Voltereta París

Na een doorslaand succes in Valencia, is Voltereta gestaag aan het uitbreiden. In 2024 zijn ze, na ook al Zaragoza veroverd te hebben, in Sevilla neergestreken. Iedere locatie heeft zijn eigen culinaire thema en in Sevilla heeft Voltereta voor Parijs gekozen. Ze zijn niet over één nacht ijs gegaan. Voor je gevoel zit je in de open buitenlucht, met beplanting en al, in een typische Parijse avenue. Omringd tussen karakteristieke straatlantaarns, boulangeries, kunstgalerijtjes, en Franse grand cafés is dit echt een ervaring. De kaart is een combinatie van de Franse, Aziatische en Spaanse keuken en de prijzen zijn (vooralsnog) Spaans. Leuk als je eens wat anders dan de traditionele tapas wilt. Tip: reserveer alvast online ruim van te voren. Bij de Sevillanen is dit restaurant gelijk goed in de smaak gevallen.

Voltereta París – Calle Santo Domingo de la Calzada 3, open ma-vrij 13.00-16.00 & 19.45-23.00 en za-zo 12.30-16.30 & 19.45-23.00.

Mercado de Barranco

De échte Sevilla kenner zal zich nu afvragen waarom ik deze plek in dit blog heb opgenomen, de oude visafslag is immers jaren geleden al omgebouwd tot hippe foodmarkt. Klopt, maar deze zomer is de hele tent verbouwd en in september 2024 is de spiksplinternieuwe markthal, met vernieuwd concept, heropend. De marktkraampjes zijn vervangen door open keukens en barretjes waar je kunt kiezen uit een zeer divers palet aan Spaanse gerechten, van Andalusische tot aan de Baskische pintxos aan toe. Al met al heeft de markt een bijzonder deftige uitstraling gekregen, naar mijn idee een bijzondere mix van Franse elegantie en Spaanse ongedwongen gezelligheid.

Mercado de Barranco – Calle Arjona s/n, open dagelijks 12.00-1.00
Ook de Baskische pintxos zijn van de partij in de gerenoveerde Mercado de Barranco